Här hittar du tabellen för Fotbollsallsvenskan under säsongen 2019. Ställningen mellan lagen förändras efter varje match som spelas, där poängen som tilldelas kan vara direkt avgörande för lagens chanser i ligan. Säsongen pågår mellan mars och november månad och målet för samtliga klubbar är att inta topp-placeringen efter den sista omgången.

Tabell Fotbollsallsvenskan 2019

Laddar...

Poängsystemet för Allsvenskan ser ut som följer:

  • 3 poäng – Vinst
  • 1 poäng – Oavgjort resultat, bägge lag får 1 poäng
  • 0 poäng – Förlust

En säsong av Allsvenskan består av 30 omgångar, där de 16 lagen möter varandra på hemma- och bortaplan. Förutom att det lag som hamnar högst upp kröns till svenska mästare, får de en biljett till kvalspelet för Champions League, som är det största internationella klubbturneringen där de allra bästa klubbarna ställs mot varandra.

Svenska lag i Champions League
Under åren har det 9 gånger funnits svenska lag representerade i Champions League. IFK Göteborg, Helsingborgs IF, Malmö FF, AIK och IFK Norrköping är de som lyckats ta sig till turneringen genom att vinna Allsvenskan. Under 90-talet var det IFK Göteborg som representerade vårt land hela fyra gånger och kom då som längst till kvartsfinal.

Efter det fick AIK och Helsingborgs IF prova på det hela varsitt år, men kom aldrig förbi gruppspelet. Malmö FF tog sig till gruppspelet två säsonger på raken och under den senare av dem, 2015/2016 ställdes man i gruppspelet mot tufft motstånd i form av Paris Saint-Germain och Real Madrid. Som vinnare av Allsvenskan 2016 fick även IFK Norröping en chans, men åkte ut i kvalet.