Foto: Bildbyrån

För några veckor sedan annonserades övergången så gott som klar. Planen var att Muamer Tankovic skulle lämna Hammarby IF för spel i Genoa CFC. Nu kan dock affären gå i kras, då Bajen inte har hört från klubben på ett tag.
– De svarar inte alls, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Sportbladet.

Förhandlingarna gick på högvarv under den senaste landslagssamlingen, var Muamer Tankovic samtidigt förberedde sig för spel med det svenska landslaget. Och efter att Mujo hade gjort sina minuter mot Färöarna offentliggjorde han att en ny klubb och en övergång var väldigt nära. Uppgifter från Expressen gjorde då gällande att det handlade om Genoa CFC i italienska Serie A. Kort därefter syntes 24-åringen på sociala medier, via Marco Bovicelli från Sky Sports. Han var nämligen nere i Genua, där han fanns för att bocka av den obligatoriska läkarundersökningen.

Men ett problem uppstod mitt i denna veva. Klubben befann sig nämligen i ett kritiskt tabellmässigt läge, som tvingade till åtgärder vid sidan av plan. Man har sedan dess valt att tillsätta en ny sportchef – som ska ha ögonen på en annan anfallare. Nämligen Genoa-bekantingen Krzysztof Piatek.

Just nu råder därför stora frågetecken i Bajen-land.

– Vi har gjort alla våra delar, men deras agerande känns inte speciellt professionellt, säger Jesper Jansson till Sportbladet

Den italienska klubben har kontaktats, och gensvaret – ja, det är obefintligt.

– Ingenting. De svarar inte alls, säger Jesper Jansson

– Jag unnar Mujo att gå till en klubb i någon av de stora ligorna, men det ska också vara en klubb där det är ordning och där de verkligen vill ha honom.

”Vi har en bra relation”

Hammarby stressar inte med en övergång och tar situationen för vad den är.

– Vi har inget behov av att sälja honom och ser det som en fördel för både honom och oss om han blir säger Jansson.

– Vi har en bra relation med Mujo och hans agent Fabio Alho. De kommer inte hoppa på första och bästa alternativ.

Muamer Tankovic noterades för en mäktig poängsumma under den gångna allsvenska säsongen. Det blev hela 14 mål och sju assist på 28 matcher.

Genoa CFC, som han är tänkt att lämna för, ligger i skrivande stund på 17:e plats i tabellen.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här