Foto: Bildbyrån

Hammarbys högpresterande stjärna Muamer Tankovic var mer eller mindre klar för italienska Genoa. Men nu kan övergången rinna ut i sanden, trots att spelaren synts nere i Italien i samband med den obligatoriska läkarundersökningen.
– Det mesta var redan klart. Sen har inte den sista pusselbiten satts i, säger Muamer Tankovic till Fotbollskanalen.

Affären var minst sagt nära. Det mesta såg ut att vara klart, när Muamer Tankovic sågs posera utanför en klinik i Italien, var han ska ha befunnit sig för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen i samband med övergången. Detta fångades nämligen på bild och ryktena kunde snarare offentliggöras som realiteter.

Men sedan blev det tyst. Genoa försvann och Hammarby hörde sedan inte från klubben och man har därmed inte kunnat slutföra affären.

Mycket kan ha att göra med den rådande situationen i klubben. De goda sportsliga resultaten har nämligen uteblivit och man har tvingats byta sportchef och avskeda två huvudtränare inom loppet av ett halvår.

Tankovic är dock fortfarande hoppfull, med allt vad det innebär.

– Det pågår fortfarande och fönstret är fortfarande öppet, så allt kan hända, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

– Det mesta var redan klart. Sen har inte den sista pusselbiten satts i. Men klubbarna fortsätter diskutera. Jag tror det är där vi är just nu.

Lugn i en stressig situation

Affären kan fortfarande falla, men det hade inte fått honom att sörja om det blev så.

– Det ”värsta” som kan hända är att jag blir kvar i Bajen och spelar ut kontraktet där, om man säger så. Det är ingen dålig sits. Samtidigt kan jag skriva på nytt kontrakt med Bajen också. Eller inte. Det är ingen stress. Jag är väldigt lugn.

– Vi har en bra dialog. Jesper Jansson vill så klart jättegärna förlänga med mig, men sen får vi se vad jag kommer göra. För jag vill ta nästa steg i karriären. Det har jag varit väldigt tydlig med sedan jag kom till Hammarby.

På sistone har en hel del svenskar gjort övergången till Serie A. Bland dem finns en viss Zlatan Ibrahimovic, och samtidigt har vi sedan tidigare en handfull svenskar i den italienska högsta ligan. Och Tankovic gör ingen hemlighet av att han också dras till den fotbollen.

– Serie A är en fantastisk liga. Jag är uppväxt med den ligan. Den är jävligt lockande för mig.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här