Foto: Bildbyrån

Det har diskuterats en del om Tarik Elyounoussis vara eller icke vara i AIK. Och nu verkar läget vara tydligare kring anfallaren och hans framtid. Nu ser norrmannen nämligen ut att lämna AIK.
– I nuläget är det ganska osannolikt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet

Tarik Elyounoussi har på ett eller annat sätt varit tongivande för AIK sedan ankomsten i januari 2018. Ifjol blev det en handfull mål i den svartgula dressen och denna säsong ville han inte vara sämre, i år blev det nämligen hela elva strutar från norrmannens sida. Han har varit starkt bidragande i AIK:s matcher – och att man överhuvudtaget klarade en plats i toppen. Visserligen kom majoriteten av hans mål vid inledningen av denna säsong, men det vore besynnerligt att påstå att hans andra halva inte var godkänd.

Detta har självklart gjort att AIK har velat behålla honom. Och enligt uppgifter ska klubben även ha försökt en hel del genom att föra diskussioner med spelaren i fråga. Nu verkar det dock som att dessa diskussioner inte har lett till någon framgång. Han ser nämligen ut att lämna AIK.

– Tarik går antagligen in i sitt sista stora avtal och att AIK skulle kunna betala det som andra kan är inte troligt. Vi får hoppas på andra faktorer än pengar om han trots det skulle välja AIK, säger Björn Wesström till Sportbladet.

– I nuläget så är det ganska osannolikt att vi når en överenskommelse.

”Kan svara för de kvaliteterna som Tarik har”

Wesström menar fortsatt att det finns en del spelare av liknande dignitet i truppen.

– Vi tittar i en prisklass som vi kan ta ansvar för. Det är inte så att vi inte har spelare i truppen. Det är inte troligt att vi går runt dem. Vi tog in Nabil (Bahoui) i somras och han är på många sätt en spelare som kan svara för de kvaliteterna som Tarik har. Det är inte orimligt att vi redan har spelare i truppen som står för hans egenskaper.

FotbollDirekt rapporterar att nästa destination kan bli en klubb i Asien.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här