Foto: Bildbyrån

Ola Toivonen har lämnat Melbourne Victory och är på väg till Europa. Det bekräftar klubben via sin hemsida och via en video från svensken på klubbens Twitterkonto. 

Den tidigare landslagsanfallaren har varit ett villebråd i några månader. Högst upp på listan finns Malmö FF som Toivonen lämnade innan han stack ut i Europa för drygt tolv år sedan.

Redan för några veckor sedan uppgav SportExpressen att Ola Toivonen närmade sig MFF och i förra veckan avslöjades detaljer i kontraktet. Nu har Ola Toivonen officiellt lämnat sin australiensiska klubb Melbourne Victory och återvänt till Europa. Till klubbens hemsida säger förra säsongens lagkapten att det har varit ett nöje att representera Victory under drygt två år.

– Jag har verkligen njutit av min tid här. Melbourne är en fantastisk stad och Victory är en professionell och välskött klubb. Även om vi inte fick den framgång som vi hade hoppats på de här två åren, så var det ett privilegium att vara lagkapten den gångna säsongen, säger Toivonen.

Toivonen förklarar sitt- och familjens beslut kring att lämna Australien och återvända ”hem”.

– Med tanke på allt som händer i världen och i ligan just nu, så tror vi att det är rätt läge för oss att flytta hem till Europa, säger han.

Nu kan det alltså bli Malmö FF och allsvenskan som gäller. Enligt SportExpressens uppgifter från förra veckan kommer 33-åringen presenteras av ”di blåe” innan midsommar. Toivonens senaste säsong i Malmö var en lyckad säsong på ett personligt plan och anfallaren blev sedan såld till PSV Eindhoven för cirka 40 miljoner svenska kronor.

Allsvenskan startar igen den 14 juni.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här