Foto: Bildbyrån 

Efter 1-0 på White Hart Lane förra veckan var det fördel Tottenham inför gårdagens returmöte mot Manchester City i Champions League. En match som slutade med ett riktigt drama efter att två avgörande mål bedömdes med VAR. 

Returomgången mellan Tottenham och Manchester City i Champions League-kvartsfinalen blev en riktig rysare. Redan efter elva minuter stod det 2-2. I den 21:a minuten gjorde sedan Raheem Sterling sitt andra mål för kvällen, innan Sergio Aguero fyllde på till 4-2 i den 59:e matchminuten. Skulle resultatet stå sig väntade förlängning.

Men i den 73:e minuten lyckades Fernando Llorente ge Tottenham ledningen med höften – eller var det armen? Hörnan från Kieran Trippier såg ut att ha träffat armen på Llorente innan den studsade in via höften, och det krävdes en VAR-bedömning innan domare Cakir Cüneyt kunde döma mål. 4-3, och nu var det helt plötsligt Tottenham som var vidare på fler gjorda bortamål.

Dramatiken eskalerade ytterligare när Raheem Sterling tryckte in 4-4 på övertid. Spelare, tränare och City-anhängare jublade vilt över ett avancemang som nu såg ut att vara säkrat. Kanske var Pep Guardiola vildast av dem alla. Men återigen kom VAR att fälla avgörandet, då målet dömdes bort för offside på Sterling.

4-3 stod sig och Tottenham vidare till semifinal i Champions League.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här