Foto: Bildbyrån

Den andra omgången av årets Champions League startade igår med sexton matcher, resterande av omgångens matcher spelas ikväll onsdagen 2/10. Den stora matchen på tisdagen var mellan fjolårsfinalisten Tottenham och tyska storlaget Bayern Munchen. Där andra halvlek bjöd på en total kollaps från hemmalagets sida.

Matchen som spelades i London på Tottenhams nya hemmaarena började bra för hemmalaget. Tottenham tog ledningen med 1-0 efter tolv minuter, målskytten var Heung-Min Son. Efter målet blev det tysk fotbollsshow. Tre minuter efter ledningsmålet kvitterade Bayern till 1-1, målskytt Joshua Kimmich. Bayerns polske anfallare Robert Lewandowski som har gjort mål på i stort sett allt den senaste tiden ville inte vara sämre. Han satte dit 2-1 till bortalaget strax innan pausvilan.

I andra halvlek var det tyske Serge Gnabry, som ville ta över showen. Gnabry har även representerat Tottenhams Londonrival Arsenal mellan 2012 – 2016. Gnabry gjorde 3-1 och 4-1 inom loppet av några minuter. Tottenham fick sedan en straff i matchminut 61 som Harry Kane placerade in till 2-4. Men efter de var Gnabry som tog över igen. Han satte dit sitt tredje mål och fjärde mål för kvällen i slutminuterna. Även Lewandowski hann mellan och göra ett mål och förnedringen var total när siffrorna visade 7-2 till Bayern Munchen, som också blev slutresultatet.

7-2 förlusten för Tottenham innebar att klubben nu innehar det inte all för smickrande rekordet över den största förlusten en engelsk klubb har på hemmaplan i Champions League.

Övriga resultat i Champions League under tisdagen
Grupp A
Real Madrid – Club Brugge 2-2
Galatasaray – PSG 0-1

Grupp B
Röda Stjärnan – Olympiacos 3-1
Tottenham – Bayern Munchen 2-7

Grupp C
Atalanta – Shaktar Donetsk 1-2
Manchester City – Dinamo Zagreb 2-1

Grupp D
Juventus – Bayer Levekusen 3-1
Lokomotiv Moskva – Atletico Madrid 0-2

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här