Foto: Bildbyrån

På grund av coronaviruset har den allsvenska starten skjutits upp, detta har gjort att lagen nu istället för att spela riktiga tävlingsmatcher måste hitta andra alternativ för att få till matchspel. Nu står det klart att sex lag har gått ihop och ska spela en träningsturnering, där väntar bland annat ett stockholmsderby den 23 maj. 

Lagen som kommer att delta i träningsturneringen är Hammarby, Djurgården, IK Sirius, Brage och Örebro och IFK Norrköping. Dessa klubbar har gått samman och skapat en träningsturnering då avståndet mellan klubbarna inte är allt för långt så blir risken för smittospridning inte lika hög. Alla matcher kommer även att spelas inför tomma läktare, så det kommer alltså att spelas ett stockholmsderby som en träningsmatch inför tomma läktare.

Ett beslut som har tagits emot med blandade känslor där vissa påstår att derbyn inte ska urholkas och spelas som träningsmatcher samt att skaderisken ökar markant i sådana matcher, medans andra menar att lagen behöver få så bra matcher i benen som möjligt inför säsongen.

Det var även tänkt att AIK skulle vara med i den här träningsturneringen men laget har valt att avstå.

Såhär kommer träningsturneringen att spelas; 

2 maj 

Hammarby – Sirus
Örebro – Norrköping
Djurgården – Brage

9 maj 

Örebro – Djurgården
Hammarby – Norrköping
Sirius – Brage

16 maj 

Sirius – Djurgården
Hammarby – Örebro
Brage – Norrköping

23 maj 

Hammarby – Djurgården
Örebro – Brage
Sirius – Norrköping

30 maj 

Brage – Hammarby
Sirius – Örebro
Norrköping – Djurgården