Foto: Bildbyrån

I dagarna har man haft anledning att glädjas som svensk. Tre svenskar ute i Europa kunde hittas i målprotokollen. Det handlar om Sebastian Andersson, Joel Asoro och Alexander Jeremejeff.

I Tyskland hittade vi ett möte mellan två landslagskompisar. Sebastian Andersson mot Robin Quaison. Union Berlin mot Mainz. Och vilken match det kom att bli. Resultatet blev 3-2 till Anderssons gäng, och svensken slog till med dubbla strutar.

– Det kändes bra, vi har haft en bra period som lag sista tiden och har vunnit en del. Det känns bra att få avsluta med två mål inför landslagssamlingen, det är alltid skönare att komma med mål i ryggen än att vara mållös, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Det innebar att Andersson bröt måltorkan, där han hade gått mållös i sex raka matcher.

I den holländska ligan var det dags för Vitesse att ta emot svensklaget FC Groningen på hemmaplan.I den här drabbningen såg det på förhand ut att bli en jämn tillställning, med en möjlig fördel till hemmalaget. Men gästerna såg till att motbevisa den hypotesen.

Man gick segrandes ur den här tillställningen med 2-1 och i målprotokollet kunde vi finna en viss Joel Asoro. Han slog till med två fina och avgörande mål för sitt Groningen. Och svensken var nöjd efter matchen.

– Det första målet brukar man alltid säga är det svåraste målet, det var en skön känsla. Jag ville bara att bollen skulle in, det spelade ingen roll hur den gick in. Jag skrek av glädje. Vid det andra målet tänkte jag att jag skulle vara lugn när jag kom med målvakten och bara försöka göra det bästa av situationen. Det kändes skönt att få göra de här två första målen, både för självförtroendet och för att få spela igen, säger Asoro till Fotbollskanalen.

Mer glädje i Tyskland

I den tyska andradivisionen, 2. Bundesliga, kunde vi finna ytterligare en svensk målskytt.

Läget är ju allt annat än bra i Dynamo Dresden, men i den senaste omgången fick man le lite. Klubben, inför matchen jumboplacerad, fick med sig tre välbehövliga poäng.

Alexander Jeremejeff slog till med tredje mål för säsongen, en balja som kom att bli den enda i bottenmötet med Wehen Wiesbaden.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här