Foto: Bildbyrån

BK Häckens intåg i Champions League började inget vidare. Förlust med 0-3 på hemmaplan mot det franska laget Lyon, där superstjärnan Ada Hegerberg fick göra comeback efter en tung skada.

Under tisdagen så gjorde BK Häcken debut i Champions League. För första gången någonsin så spelas ett gruppspel i den kontinentala tävlingen på damsidan. Men några glädjerop från hemmafansen blev det inte på Bravida Arena.

Häcken fick en mardrömsstart på CL-äventyret. En misslyckade rensning från landslagsmittbacken Emma Kullberg resulterade i ett bortamål redan efter tio spelade minuter när Melvine Melard satte 0-1 för Lyon framspelad av Danielle Van de Donk.

Häcken skapade dock en del farliga chanser i den första halvleken och var nära att utjämna ett par gånger, men 0-1 stod sig in till halvtidsvilan. Hemmalaget skulle dock få en ännu tuffare start på den andra halvleken. Redan efter två minuter så utökade Lyon sin ledning. Återigen så var en misslyckad rensning ödesdiger när Catarina Macario kunde sätta dit 0-2 för bortalaget.

Fem minuter senare kom nästa smäll för de regerande svenska mästarna. Efter en Lyon-hörna från höger nickade Stine Larsen in 0-3 i egen bur. BK Häcken lyckades aldrig med att resa sig från underläget och efter 90 spelade minuter så hade Lyon vunnit Champions League-premiären med 0-3.

Ett glädjeämne i matchen var att Lyons stjärna tillika en av världens bästa spelare Ada Hegerberg fanns tillbaka på planen. Norskan gjorde sina första minuter efter drygt 19 månaders skadefrånvaro. I nästa omgång av Champions League åker BK Häcken till Tyskland för möte med Bayern München den 14 oktober.