Malmö FF fick en mardrömsstart på Champions League-gruppspelet. De ljusblå förlorade hemmamötet mot Juventus med 0-3 efter tunga minuter i slutet på första halvlek.

Under tisdagskvällen var Malmö FF tillbaka för tredje gången i Champions Leagues gruppspel. Som premiärmotstånd i gruppspelet fick man tuffast möjliga motstånd i Juventus. Men ett MFF med självförtroende och en högljudd hemmapublik ville sätta stopp för de mesta mästarna från Italien.

Och det började relativt bra för Malmö. Man höll ställningarna tidigt mot Juventus och var faktiskt det lag som skapade den farligaste möjligheten genom Sören Rieks.

Men efter en bra första kvart från Malmös sida så tog Juventus över mer och mer. Efter 23 minuter så tog också italienarna ledningen. Juan Cuadrado kom runt på högerkanten och slog in ett inlägg, där inne kom vänsterbacken Alex Sandro och nickade in 0-1 till Juventus.

Efter baklängesmålet så hade Malmö svårt att få tag i bollen och göra något vettigt av den och klasskillnaden visade sig desto mer. Sedan brakade allt samman.

I den 43:e minuten drog Lasse Nielsen ner Alvaro Morata i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Paulo Dybala sköt straffen mitt i mål och gav Juventus en 0-2 ledning. Bara sekunder efter avsparken så var det dags igen. Juventus flipperspelade sig fram på mitten efter en långboll vilket sedermera frispelade Alvaro Morata som kunde sätta dit 0-3 till Juventus, precis innan pausvila.

Efter 0-3 i paus så blev den andra halvleken relativt avslagen. Och det blev heller inga mål åt något håll. En stark första halvlek från Juventus bäddade för en premiärseger för dem medan Malmö åkte på en tuff smäll direkt.

Nästa match för MFF i Champions League är den 29 september mot Zenit Sankt Petersburg på bortaplan. Även de regerande CL-mästarna Chelsea är en del av gruppen.