Foto: Bildbyrån

BK Häcken tog en viktig vinst i toppracet när man bortaslog IFK Norrköping med 0-1 efter ett drömmål av Leo Bengtsson i matchminut 73.

Det var en spännande och händelserik match på Östgötaporten när hemmalaget IFK Norrköping tog emot BK Häcken. Det skiljde inför matchen endast en poäng i tabellen till Norrköpings favör.

Och det var ett raskande tempo som lagen kom ut i. Efter tio minuter hade chanserna böljat åt båda håll och tempot varit skyhögt, något som experten Alexander Axén benämnde som det värsta han sett i Dplay:s sändning. Främst var det IFK Norrköping som testade BK Häckens nya målvakt Pontus Dahlberg.

Häckenmålvakten anslöt till klubben på lån från Watford och fick göra sin första start mot Norrköping och sattes på prov direkt, när bland andra Pontus Almqvist stormade fram för sitt Peking.

Den första halvleken bjöd på det mesta i offensiv väg där båda lagen ville ta sig framåt via mitten och det var två oskiljaktiga lag som gick in till halvtidspausen.

I den andra halvleken började dock BK Häcken bäst när man skapade flertalet chanser och tryckte på mot Norrköpingförsvaret. Bland annat fick Pekings målvakt Isak Pettersson göra en monsterräddning på Daleho Irandusts skott från nära håll.

Efter läget var det dock Norrköping som skulle ta greppet om matchen, oftast via sin 17-årige islänning Isak Bergmann Johannesson som var strålande i andra halvlek.

Men trots en stor press från hemmalaget så var det BK Häcken som spräckte målnollan efter att den tidigare Hammarbyspelaren Leo Bengtsson bröt in från vänster och borrade in bollen i bortre hörnet bakom Isak Pettersson från långt håll.

Efter isbrytet försökte Norrköping trycka på för en kvittering men lyckades aldrig. Istället får BK Häcken åka hem till Hisingen med tre poäng i ryggsäcken och med en vetskap om att man passerat Norrköping i tabellen och placerar sig nu på en fjärdeplats i tabellen.

Parallellt med toppmötet vann Mjällby borta mot Kalmar med 1-4 efter att laget från Sölvesborg gjort tre mål under matchens sista åtta minuter.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här