Foto: Bildbyrån

Hammarby IF tog emot Malmö FF på hemmaplan under söndagen. Det var minst sagt tre otroligt viktiga poäng på spel, då båda lagen har chans att knipa ett SM-guld. Hemmalaget visade klassen under dagen och lyckades besegra de himmelsblå med 2-0. Efter matchen var det verkligen ett flertal intressanta kommentarer ifrån tränarna på presskonferensen.

Hemmaspelet talade till deras fördel. Hammarby hade inför matchen ett riktigt fint facit på hemmaplan och under söndagen var tanken att detta skulle bättras på. Och så blev det. Bajen stod för en väldigt bra insats och lyckades, efter en sämre inledning, slå Malmö FF.

Tränarna bjöd på blandade känslor under presskonferensen.

– Jag är riktigt irriterad över det andra målet. Riktigt irriterad. Vi är vanligtvis riktigt bra där, säger Uwe Rösler.

Tränaren menade på att man skötte sig väldigt dåligt vid det andra målet och tyckte att man gjorde konstiga val.

– Vi kan inte låta deras bästa huvudspelare och största spelare markeras av Oscar (Lewicki).

– Jag hoppas att det målet inte sårar oss i slutändan.

På frågan om vem han tror kommer vinna Allsvenskan svarar han:

– Malmö.

– Det är absolut inte över. I slutändan tror jag att det kommer att avgöras på målskillnad. Just därför är jag så irriterad över det andra målet.

”Då är vi borta”

Stefan Billborn var nöjd med segern och att man nu ligger på samma poäng som sina konkurrenter. Men tränaren hade önskat lite mer.

– Tycker att ju mer andra halvlek går så får vi fler omställningslägen som vi slarvar bort. Antingen kommer Malmö kvittera eller så kommer vi göra tvåan. Nu kommer den lite från ingenstans på en fast situation. Nu är det tur att det var vi som gjorde det, säger Stefan Billborn.

Under presskonferensen påpekade även Billborn att de flesta matcherna har varit så kallade ”måstematcher” och att man nu måste vara aktsamma.

– Alla matcher har varit måstematcher sedan i början på juli tror jag. Kommer inte vara någon skillnad att spela mot Östersund, måstematch igen. Varit 20 måstematcher i rad eller något sådant.

– Hammarby är förväntningar och känslor, oavsett var vi ligger någonstans. Sedan är vi i en position vi inte är jättevana vid kanske. Tycker vi har haft bra fokus i omklädningsrummet just på det. Under träning och match. Att vi tar en match i taget och ser vart det bär.

– Man får inga poäng gratis i Allsvenskan.

– Det kan bli lite karneval runt om och kring det på Södermalm, som vi behöver balansera upp. Jag tror att om vi dras med i det här, då är vi döda. Då är vi borta. Vi har ett spel som kräver att vi är många med och vi kan inte tro att vi kan bli övermodiga. Ställer vi ut ”dojjorna” är det kört. Vi tar en match i taget. Vi kan ta den här ”komma bakifrån”-stämpeln.

Under lördagen storsegrade även AIK på bortaplan och nu är det fyra lag som befinner sig på 59 poäng i tabellen. Hammarby, Malmö, AIK och Djurgården. De sistnämnda ställs under morgondagen mot Örebro SK.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här