Champions League har sedan starten sänds av Viasat som nu heter Nent Group, men från och med nästa säsong så tar en ny tv-kanal över rättigheterna för första gången. Det är TV4 och Cmore som nu har bekräftat att de kommer börja sända CL från och med 2021.

TV4 och Cmore som tidigare blivit uppköpta av Telia har sedan tidigare förlorat rättigheterna till Allsvenskan i fotboll till Discovery Networks till den här säsongen. Men tv-kanalen har rättigheterna till Serie A och La liga sedan tidigare och nu breddar kanalen sitt utbud av europeisk fotboll i absoluta toppklass.

TV4 och Cmore kommer att börja sända Champions League från och med nästa säsong. Priset för att få sända Champions League uppges kosta en miljard kronor per säsong.

– Uefa Champions League har länge stått högst på vår önskelista över sporträttigheter. Den här satsningen är ett första exempel på hur vi på TV4 Media nu med Telia som ägare ytterligare lyfter ambitionerna att skapa Sveriges bästa TV-upplevelser, säger Casten Almqvist, VD på TV4 Media, i ett pressmeddelande.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här