Foto: Bildbyrån

Vi bjöds på saker vi inte fått se på ett tag i Allsvenskan. AFC Eskilstuna lyckades kamma hem sin första seger på två månader i matchen mot Sundsvall. Längre upp i Sverige hittar vi ytterligare en bruten svit. Östersund vann för första gången sedan i juli. 

I fredags var det dags för AFC Eskilstuna att ställas mot Gif Sundsvall hemma på Tunavallen. De senare hade visat upp en fin form under en tid och samtidigt hade hemmalaget inte imponerat på något sätt. Faktum är att AFC inte hade lyckats få med sig en trepoängare på två hela månader. Och en hel del såg denna match, naivt nog, vara avgjord på förhand.

Men Eskilstuna-klubben visade att det fortfarande finns liv i laget.

Trots att ”Giffarna” förde matchen och ägde bollen till största del, mäktade man inte med att sätta något mål. Ett antal chanser sumpades, vilket skulle komma att straffa sig. AFC lyckades på något vis komma igenom och kunde via ett fint anfall sätta 1-0, genom Samuel Nnamani. Det målet blev sedan matchvinnande, efter att Ivor Levchenko storspelat i målet och höll nollan.

Dock skulle detta inte vara omgångens enda brutna negativa svit.

Östersund, som inte hade vunnit på flera månader, tog emot Sirius IK på hemmaplan under lördagen. Lagen turades om att äga bollen, i en match som svängde en del fram och tillbaka. Men Östersund blev laget som fick utdelning.

Dino Islamovic – med en del klubbar jagandes efter signaturen – satte matchens första mål i den 75:e minuten. Det skulle dock komma mer. Ssewankambo var på spelhumör och i den 87:e matchminuten var det hans tur att komma till skott. Han satte sin möjlighet och därmed även spiken i kistan, då slutresultatet blev 2-0. Staden, klubben och supportrarna hade själ att jubla, med tanke på den långa perioden med negativa resultat, både på och utanför plan.

Dessa resultat gör det än mer spännande i bottenstriden. Under morgondagen ställs Falkenberg mot AIK på hemmaplan, och de har minst sagt enorm press på sig – poängen är behövliga.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här