Foto: Bildbyrån

Hammarby har under vintern varit aktiva på övergångsmarknaden. Man har bland annat plockat in David Accam och Jon Gudni Fjoluson. Men nu står det klart att två spelare går åt motsatt håll när David Fällman och Alexander Kacaniklic lämnar klubben. 

David Fällman kom till Hammarby till säsongen 2018 och var förra året en av två lagkaptener i Hammarby. Men nu lämnar Fällman klubben och flyttar till Norge och Ålseund.

Det känns vemodigt att lämna. Hammarby har blivit en stor, stor del av den jag är i dag, och jag hade aldrig kunnat föreställa mig att man kunde få så starka känslor för en klubb som jag har fått. När jag kom hit för 3 år sen ville jag verkligen göra allt och lite till för att hjälpa klubben att ta steg framåt och den resan har bara börjat. Jag ser fram emot att fortsätta följa laget, fansen och föreningen, för den passion och potential som finns i och runt klubben går inte att hitta någon annanstans, säger David Fällman i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Alexander Kacaniklic vände hem till allsvenskan och Hammarby säsongen 2019 för att få fart på sin karriär igen. Efter en något trög start i den grönvita tröjan så började Kacaniklic bidra med mängder med poäng och under sina 48 framträdanden i Hammarby tröjan stod Kacaniklic för 14 mål och 17 assist.

Nu lämnar Alexander Kacaniklic Hammarby och allsvenskan, hans nya klubbadress blir Hajduk Split i Kroatien.

– Det känns såklart tråkigt att lämna Bajen, men samtidigt har jag en ny spännande utmaning framför mig. Jag har verkligen haft en fantastisk tid här, fått vänner för livet och är väldigt stolt över att ha spelat för klubben. Jag vill tacka alla bajare för det otroliga stödet och fotbollsfesterna vi haft på Nya Söderstadion under min tid i klubben. Jag har många fina minnen men ett av de starkaste är vinsten och 2-1-målet mot Djurgården. Jag är övertygad om att klubben har en ljus framtid, och jag kommer fortsätta att följa Bajen på alla sätt jag kan, säger Alexander Kacaniklic.

Hajduk Split slutade förra säsongen tvåa i den kroatiska ligan och Sportbladet rapporterar att Hammarby får 7.5 miljoner kronor för övergången.