Foto: Bildbyrån

Det är roligt när svenska spelare hittar in i målprotokollen i europeiska sammanhang. Så även denna gång. Niclas Eliasson stod för en fin insats för sitt Bristol och likaså gjorde Jack Lahne för sitt Amiens. Båda noterades för varsitt mål i helgen.

Bristol City kämpar vidare i den inte alltför lätta ligan i England, The Championship. Laget krigar om att haka på i toppen och gör allt i sin makt för att försöka knipa en uppflyttningsplats till säsongssummeringen. Och under helgen skulle man åtminstone göra jobbet för denna omgång. Man körde nämligen över Huddersfield med hela 5-2 i den 19:e spelomgången.

Men glädjen var inte främst segern i sig, utan här kunde vi finna en skopa svenskglädje. Niclas Eliasson  hittades i startelvan – och spelaren visade att han förtjänade att vara där. Han satte själv ett mål i segern, genom en nick som innebar 3-1. Kort därefter assisterade han dessutom till 4-1-målet och stärkte därigenom sina aktier. Lägg därtill att Eliasson utsågs till matchens lirare. 23-åringen har hittills gjort en fin säsong och hade inför denna match skrivit in sex assist på kontot.

– Det var en skön seger. Det var härligt att studsa tillbaka från lektionen (förlust senast mot West Brom) i veckan så vi var väldigt motiverade att komma ut och göra en bra insats och ta alla tre poäng, säger svensken till Bristols hemsida.

Mål i ett franskt protokoll

Vidare kan blickarna riktas mot Frankrike och Amiens. Det har inte riktigt gått som man önskat för den nämnda klubben, med tanke på att man huserar bland de nedre placeringarna i tabellen. Men i den senaste omgången kunde åtminstone Jack Lahne få sig en liten mängd individuell lycka. Anfallaren hoppade in och gjorde sina allra första minuter i Amiens-tröjan när laget mötte Montpellier. Det blev inte ett långt inhopp, med tanke på att Lahne fick hoppa in i den 82:a matchminuten, men han förvaltade speltiden väldigt bra. I den 86:e kunde han nämligen sätta sin första Ligue 1-balja för klubben. Det skulle däremot inte räcka långt. Han och laget fick se sig besegrade med 4-2.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här