SM-slutspelet i futsal är i full gång för tomma läktare. IFK Uddevalla och IFK Göteborg har skaffat sig ett guldläge inför lördagens semifinalreturer i och med sina vinster mot Hammarby respektive AFC Eskiltuna.

IFK Uddevalla är på väg att spela för sitt fjärde raka SM-guld efter att man besegrat Hammarby på hemmaplan i den första semifinalen. Slutsiffrorna skrevs till 4-3 efter att Younes Raisi skjutit ett hattrick för hemmalaget.

I Eskilstuna var det bortalaget IFK Göteborg som fick med sig segern hem. Hemmalaget AFC fick se sig överkörda av Blåvitt med 6-1 i den första halvleken. Efter att AFC sedan kommit igen efter ett par reduceringar kunde Blåvitt ändå gå ifrån och åka hem från Eskilstuna med en 9-4 vinst. Den andra halvleken innehöll tre (!) röda kort från AFC Eskilstunas håll. Detta efter att Peyman Alkoyun, Oliver Mäntykorpi och målvakten Divar Matte fått syna det röda kortet.

De båda returerna spelas på lördag, då ska det avgöras vilka lag som går till final i årets SM-slutspel.