Foto: Bildbyrån

Erik Berg har dragits med stora skadeproblem under en längre period, och han fanns inte med under Djurgårdens försäsongsläger den här veckan. Nu rapporterar SportExpressen att Erik Berg och Djurgården är nära att bryta kontraktet med varandra och att Berg kan tvingas avsluta fotbollskarriären helt. 

Djurgården värvade hem Erik Berg från FC Köpenhamn sommaren 2018. Parterna skrev då ett kontrakt som sträckte sig över fyra och halv år framåt. I Djurgården har Berg varit en av klubbens bäst betalda spelare. Men skadebekymmer har hållit Berg borta från spel stora delar av tiden. Säsongen 2019 gjorde Berg 11 matcher efter att ha ådragit sig en knäskada. Berg missade även stora delar av säsongen 2020 och nu inför säsongen 2021 har Berg inte varit med på uppladdningen inför den nya säsongen.

Nu kommer uppgifter om att Djurgården och Berg går skilda vägar. Det är Erik Bergs skador som ställer till bekymmer och att skadan är så pass allvarlig att Erik Bergs fotbollskarriär förmodligen är över.

Erik Berg har under sin karriär vunnit tre SM-guld, två danska mästerskap och två cuptitlar i Danmark. Berg spelade även 12 A-landskamper innan han valde att tacka för sig i landslaget.