Foto: Bildbyrån

Den allsvenska marknaden är hetare än på länge. Ett späckat fjolår kan ha motiverat klubbarna att göra större investeringar inför den kommande säsongen. Nu uppges en landslagsmeriterad Jakob Johansson vara på gång till Blåvitt.
– Vore direkt oproffsigt att stänga några dörrar, säger han till GT.

Jakob Johansson har hunnit dra på sig den blågula landslagsdressen vid ett flertal tillfällen. I dagsläget huserar han i den franska ligan, närmare bestämt Rennes. Där har speltiden dock uteblivit rejält den senaste tiden. Han har nämligen inte kunnat steppa ut på fotbollsplanen sedan den hemska knäskadan som skakade honom i september.

Glädjens nyheter kan dock nu ha nått 29-åringen. Under de oroliga tiderna ska inga mindre än IFK Göteborg ha hört sig för om en eventuell övergång. Uppgifterna kommer från GT, som vidare menar på att svensken överväger en flytt till Sverige under sommaren, vilket i sin tur gör en övergång till Blåvitt än mer möjlig.

– Inga kommentarer. Du får prata med Blåvitt om det. Men jag har en väldigt bra dialog med klubben och det är ett hett alternativ. Men vad som händer till sommaren är inte klart. Jag har inte pratat med Rennes om en förlängning, men det vore direkt oproffsigt att stänga några dörrar, säger Johansson till GT.

Om övergången går igenom knyter Göteborgsklubben till sig en före detta trotjänare. Mittfältaren har gjort 197 matcher för dem.

Idag (läs tisdag) kommer fler uppgifter om affären. Enligt Expressen har parterna enats om en övergång, men än är affären inte klar. Det som återstår ska vara smådelar. Offentliggörandet av övergången ska ligga inom närtid.

Knäskadan som Johansson drog på sig i fjol har ännu inte läkt. Just nu befinner han sig i återhämtningsprocessen från det som har varit en korsbandsskada.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här