Foto: Bildbyrån

MFF gjorde sig av med Uwe Rösler för ett tag sedan. Och nu verkar det som att man har gjort klart med en ny tränare. Enligt uppgifter från Kvällsposten är Jon Dahl Tomasson näste man att försöka leda Malmö FF till nya framgångar.

För knappt en månad sedan offentliggjorde Malmö FF sitt val. Då beslöt man sig nämligen för att lösa Uwe Rösler från sitt kontrakt, trots att denne fört laget till en del framgångar. I synnerhet tog han laget till slutspel av säsongens pågående Europa League.

Därmed kunde jakten efter en ny värdig ersättare börja. Att ta sig an ett uppdrag som huvudtränare för en av Sveriges absolut största klubbar, både ur ett historiskt perspektiv men även i modern tid, är ingen lätt uppgift. För ett sådant uppdrag krävs en namnkunnig person – och det har MFF hittat, enligt uppgifter. Kvällsposten meddelar nämligen att den danska ikonen Jon Dahl Tomasson är ytterst nära att skriva på för Malmö FF. Tidningen skriver att uppgifterna är initierade.

Åge Hareide är en man som fortfarande tycks ha ett visst inflytande i den klubb han en gång representerat. Till vardags är han förbundskapten för det danska fotbollslandslaget och vid sin sida har han ingen mindre än just Tomasson som assisterande. Kvällsposten menar vidare på att Hareide har lovordat sin högra hand, i samtal med MFF.

Dessutom har MFF ytterligare en kontakt i de danska kretsarna. Ben Rosen, fystränare för klubben, har även samma roll för det danska landslaget. Det innebär att Tomasson, huvudkandidaten för tränaruppdraget, redan har någon han känner i staben.

Jon Dahl Tomasson var väldigt framgångsrik under sin tid som spelare. I landslaget blev det 52 mål och han gjorde dessutom över 110 landskamper. 43-åringen hann även med att representera en rad högt ansedda klubbar, däribland AC Milan, Feyenoord, Newcastle och Villarreal.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här