Foto: Bildbyrån

Eric Smith är klar för en återkomst till IFK Norrköping efter ett par år i belgiska Gent. IFK skriver på sin hemsida att Halmstadprodukten har skrivit på ett låneavtal som sträcker sig över den här säsongen.

Eric Smith kom till IFK Norrköping från Halmstad BK inför säsongen 2016. Två år senare såldes han vidare till den belgiska storklubben KAA Gent där han skrev på ett fyraårskontrakt. Efter drygt två spelade ligamatcher för klubben och en utlåning till Tromsö under 2019 återvänder nu alltså Eric Smith till Östergötland på lån.

– Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka. Vi har jobbat rätt länge på det här och jag har varit öppen med att om jag ska tillbaka till Sverige så har det alltid varit IFK jag velat komma till. Jag är otroligt glad och taggad på att köra igång och att få träffa alla gamla kompisar igen, säger han till den IFK Norrköpings hemsida.

Klubbens manager Jens Gustafsson var huvudtränare för laget redan när Smith var i klubben senast och de känner till varandra väl från deras gemensamma tid i Halmstad.

– Vi lånar honom resten av säsongen, och jag vill betona att det är ett väldigt kärt återseende. Det gick väldigt snabbt från att han blev bra till att han lämnade senast, och det som är glädjande är att han kommer tillbaka som en mer professionell och mogen spelare och människa. Det är också en spelare som känner till IFK-kulturen, så i den behöver vi inte utbilda honom över huvud taget, säger Gustafsson till hemsidan.

Eric Smith kan användas både i en central mittfältsroll och som mittback.

Samtidigt som IFK presenterade sitt nyförvärv vinkade man hejdå till en annan Smith. Ytterbacken Ian Smith vänder hem till Costa Rica efter två säsonger.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här