Foto: Bildbyrån

Han har bringat Malmö FF stora framgångar, bland annat ett avancemang till 16-delsfinal i Europa League häromdagen. Efter en tids rykten står det dock klart att Uwe Rösler lämnar Malmö FF.
– Min magkänsla säger att det är bättre att lämna, säger Uwe Rösler.

Malmö FF stod inte bara för en fantastisk insats på planen, när man lyckades slå Dynamo Kiev på hemmaplan för en tid sedan. Den fina insatsen kröntes dessutom av fina aktioner från läktarna och en härlig avslutning för Markus Rosenberg. Under gårdagen satte man även körsbäret på toppen. Malmö FF slog nämligen FC Köpenhamn på bortaplan och lyckades inte bara kvalificera sig vidare till 16-delsfinal i Europa League, utan de mäktade även med att vinna gruppen.

Men under en tid nu har tränaren Uwe Rösler ryktats bort från klubben. Idag (läs: fredag) kallade klubben till presskonferens. Och nu har man meddelat att tränaren och klubben kommer att gå skilda vägar, trots de fina framgångarna.

– Nyligen kom Uwe till mig och sa att eftersom vi inte kommer överens om allt är det kanske bättre att vi går skilda vägar, säger sportchefen Daniel Andersson.

Vem som ersätter Uwe är ännu inte klart. Tydligt är dock att Malmö FF:s jakt efter en ersättare är i full gång.

– Vi har börjat lite, efter diskussionerna med Uwe. Nu kommer det bli bråda dagar. Det är inte enkelt att ersätta Uwe så det blir en tuff jul, säger Daniel Andersson.

”Min önskan är att….”

Rob Kelly, Uwe Röslers högra hand och assisterande tränare, lämnar också sitt uppdrag.

Östtysken kommer dessutom att ta en liten semester, men planerar inte att vara borta alltför länge.

– Min magkänsla säger att det är bättre att lämna, säger Uwe Rösler.

– Nu ska jag ha en fin jul med min familj. Min önskan är att fortsätta vara tränare och att göra det så snart jag kan. Klubben har varit proffsig och rättvis mot mig och Rob. Jag kan börja jobba i princip direkt efter den 1 januari men jag har inte haft några diskussioner med någon annan klubb, säger Rösler.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här