Foto:Bildbyrån

Varberg Bois behövde minst en poäng i hemmamatchen mot Mjällby i sista omgången för att bli ett allsvenskt lag, när slutsignalen ljöd över påskvallen så stod det 1-1 på matchtavlan och Varberg hade därmed säkrat allsvenskt spel till nästa säsong. 

Spänningen var hög inför matchen, 4188 personer hade tagit sig till Påskvallen i Varberg. Ingen ville missa när stadens lag kunde bli historiska genom att för första gången i klubbens historiska skjuta upp klubben till allsvenskan. Motståndarna i sista omgången Mjällby hade i omgången innan redan säkrat sitt avancemang och matchen handlade om Varberg skulle göra Mjällby sällskap till allsvenskan eller om något av lagen bakom skulle lyckas knipa den åtråvärda platsen.

Regnet öste ner under matchen och det var en chockad hemmapublik som fick se Mjällby ta ledningen redan i den femte minuten. 24 minuter in i matchen kunde dock Astrit Seljmani göra 1-1 efter en hörna och Varberg var då ett allsvenskt lag. Resultatet höll sig hela matchen och andra halvlek var det mest två lag som ville spela av matchen. När slutsignalen så kom så utbröt vilt jubel på Påskvallen och glada supportrar och spelare kunde tillsammans fira att Varberg för första gången någonsin ska spela allsvenskan nästa år.

Mjällby var inför säsongen nykomlingar i Superettan och Varberg krigade förra året i botten av tabellen. Lagen var båda nederlagstippade inför säsongen och nu efter de 30 omgångarna är spelade så är det alltså dessa två lag som slutade i toppen av tabellen.

Det oavgjorda resultat i matchen betyder att Mjällby vann Superettan och att Varberg slutar på en andra plats, 1 poäng före Brage som nu får försöka kvala sig upp till allsvenskan via dubbelmötet mot Kalmar FF.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här