Med fyra omgångar kvar av Allsvenskan har Varbergs BoIS förlorat sitt allsvenska kontrakt. Förlusten mot Djurgården (0-1) blev dödsstöten för hallänningarna.

Det återstår fyra omgångar av herrarnas allsvenska där toppstriden och bottenstriden är tajt. För Varbergs BoIS är dock bottenstriden över. Laget, som har spelat sin fjärde säsong i Allsvenskan, får börja om på nytt i Superettan. Klubben har haft bekymmer under säsongen och legat i den allsvenska botten under hela säsongen och nu är det kört. Efter förlusten mot Djurgården under söndagen så är det allsvenska kontraktet rivet.

Varbergs succétränare Joakim Persson, som tog upp föreningen i Allsvenskan, lämnade för danska AC Horsens under säsongen och sedan dess har Martin Skogman styrt skutan. Men Varberg har inte lyckats ta de poäng som de behöver och efter 26 omgångar har man 14 inspelade poäng och med fyra omgångar kvar är det matematiskt omöjligt att ta in 13 poäng på Brommapojkarna på kvalplats.

Varberg får därmed börja om i Superettan nästa år där man har målet att avancera upp till Allsvenskan igen. Det är sedan tidigare klart att den tidigare landslagsstjärnan Tobias Linderoth blir huvudtränare från och med säsongen 2024.