Foto: Bildbyrån

Vasalund har stått för en succésäsong i Ettan Norra, segrarna har radat upp sig och målen har fullkomligt öst in och med fyra omgångar kvar av serien står det redan klart att Vasalund kommer att spela i Superettan 2021. Detta efter att Vasalund i och med sin seger mot Gefle med 3-1 satte press på sina konkurrenter i toppen. Något som Brommapojkarna och Haninge inte lyckades med och därmed blev Vasalund klara för uppflyttning till Superettan. 

Brommapojkarna hade inför sitt möte mot Täby fortfarande chansen att komma ikapp Vasalund i tabelltoppen och ta platsen till Superettan, men då krävdes det att BP skulle ta poäng av Täby på hemmaplan. Det såg även länge ut att bli poäng för BP och att Vasalund därmed skulle få skjuta på sitt firande av avancemanget. Men i den 86:e matchminuten gav Täbys Daniel Sterner bortalaget ledningen och Täby vann tillslut matchen med 2-1. Samtidigt tappade den andra konkurrenten Haninge som fortfarande hade en teoretiskt chans att komma ikapp Vasalund poäng i sin match mot Sandviken, den matchen slutade 2-2 och därmed kunde Vasalund fira avancemanget.

Vasalund har stått för en fenomenal säsong såhär långt och på 26 matcher har lagt endast förlorat tre stycken detta med en målskillnad på 79-29. Vasalund har med andra ord snittat 3 mål per match framåt under säsongen vilket är väldigt imponerade siffror.

Uppflyttningen för Vasalund betyder att klubben nu gör sin andra vända i Superettan. Första gången Vasalund spelade i Superettan var säsongen 2009 efter att Vasalund året innan kvalat sig upp till Superettan. Sejouren i Superettan den gången blev kortvarig och Vasalund trillade ur Superettan direkt.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här