Västerås SK har vunnit Superettan 2023. I och med seriesegern spelar VSK i Sveriges högstaserie, Allsvenskan, till säsongen 2024.

I oktober avgjordes den absoluta toppstriden i Superettan. Under söndagen ställdes tabellettan Västerås SK mot tabelltvåan GAIS på hemmaplan. Bortalaget GAIS tog ledningen efter dryga halvtimmen genom Filip Beckman och kopplade greppet om seriefinalen. Men i andra halvlek var det VSK och skyttekungen Jabir Abdihakim Ali som vände på steken. Med sina två mål på åtta minuter gav Ali VSK en 2-1-ledning i minut 57. Västerås tappade aldrig sin ledning och kunde inför fullsatta läktare segerjubla efter 90 spelade minuter.

Segern innebar att Västerås säkrade både serieseger i Superettan och även en plats i Allsvenskan år 2024. Detta för första gången på 26 säsonger. Klubben från Sveriges femte största stad är äntligen tillbaka i Allsvenskan. Stor segerregissör har varit nyss nämnde Jabir Abdihakim Ali tillsammans med tränaren och Västeråssonen Kalle Karlsson och många fler.

Medan Västerås är klara för Allsvenskan 2024 med två omgångar kvar tätnar toppstriden. Trots förlusten mot VSK har GAIS ett ypperligt läge för allsvensk uppflyttning. Med 54 poäng har man tre poäng ned till kvalplatsen och Utsiktens BK. Allt kan avgöras till helgen när GAIS möter Jönköping Södra på bortaplan medan Utsikten möter Gefle hemma men om inte GAIS kan säkra uppflyttning då så väntar en superrysare i den sista omgången då Göteborgsklubbarna GAIS och Utsikten kan mötas i en definitiv kamp om allsvensk uppflyttning. Även Östers IF finns kvar i kampen om en kvalplats medan en direktuppflyttning för Växjö-klubben är smått omöjlig.