Foto: Bildbyrån

Om två veckor väntar ett hett derby mellan Manchester City och Manchester United. Idag råder en del skillnad mellan lagen och dess prestationer på plan – trots det brukar matcherna bli jämna. Och det är en match som inte får missas av fotbollsbetraktaren.

För att detta är faktiskt en av de klassiska derbymatcherna inom den engelska fotbollen. Manchester City och Manchester United har genom många år nämligen haft en stor rådande rivalitet mellan lagen. För ett par år sedan var det de senare som agerade herre på täppan, men på senare tid kan man nog säga att rollerna är ombytta. Det var minsann ett tag sedan som United befann sig på toppen, där supportrarna vant sig vid att klubben ska vara, samtidigt som City tagit flera kliv både på engelsk mark och ute i Europa.

Om knappt två veckor drabbar lagen samman för ytterligare ett möte. Och de rödklädda befinner sig, inför matchen, ett flertal poäng bakom sin lokalrival. Men i ett derby kan precis allt hända. Spelare talar ofta om att en match av detta slag är något utöver det vanliga, vilket också präglar sättet förberedelserna och dagarna inför.

Här är de senaste matcherna lagen emellan:

Manchester United 0-2 Manchester City
Manchester City 3-1 Manchester United
Manchester City 2-3 Manchester United
Manchester United 1-2 Manchester City
Manchester United 2-0 Manchester City

Nedan finner du även de mest minnesvärda målen:

Hur slutar den kommande matchen?

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här