Foto: Bildbyrån

Zlatan har under coronapandemin befunnit sig hemma i Sverige. Där har han bland annat tränat med Hammarby under en period för att hålla igång, men igår kväll lämnade han Sverige för att återvända till Italien. 

Milan som Zlatan fortfarande tillhör ville ha hem sina spelare som befunnit sig i sina hemländer redan för ett par veckor sedan. Men Zlatan ansåg att han hade bättre förutsättningar att hålla igång i Sverige än i Italien och valde därför att stanna så länge som möjligt i Sverige.

Nu har Italien sakta men säkert börjat öppna upp igen och lagen har fått tillåtelse att träna igen, vilket nu har lätt till att Zlatan också har anlänt till Italien. Dock inte utan omständigheter som gör att han kommer behöva tillbringa tid i karantän.

Alla som reser in i Italien måste sitta två veckor i karantän vilket även gäller för Zlatan, då han under sin tid när han spelat för Milan har bott på hotel och detta inte är ett alternativ under coronakrisen så har Zlatan blivit satt i karantän på träningsanläggningen Milanello.

Där ska han kunna få hålla igång sin träning på egen hand och men han får inte umgås med andra i laget. Zlatan har fått ett eget rum på Milanello som han ska bo i under sin karantäntid.

Ibrahimovic måste sitta i karantän fram till den 25 maj och efter det kan han återigen börja träna med sina lagkamrater.

Serie A har som mål att kunna avsluta årets säsong under sommaren.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här