Foto: Bildbyrån

Allt startade under gårdagen när Zlatan Ibrahimovic la ut en bild på en Hammarbytröja och namnet Ibrahimovic på ryggen. Direkt började det spekuleras om Zlatan skulle börja spela i Hammarby eller om allt handlade om något PR. Nu har vi fått svaret, Zlatan kommer att bli delägare i Hammarby.  

Zlatan som annars är starkt förknippad med Malmö och MFF blir nu alltså delägare i Hammarby. Ibrahimovic köper 50 procent av AEG:s aktier i Hammarby och äger därmed en fjärdedel av klubben.

AEG som även är ägare till LA Galaxy där Zlatan spelat ägde innan Ibrahimovics köp 47 procent av Hammarby. Det är alltså av dessa 47 procent som Ibrahimovic har köpt in sig och blivit delägare i klubben. Hur gick allt detta till undrar ni kanske? Zlatan själv förklarade till sportbladet hur beslutet kom fram.

– Jag har ju spelat i Galaxy och fått en bra relation med folket från AEG. Då fick jag den här möjligheten att bli partner med AEG och en sån möjlighet går det inte att tacka nej till. Inte till människor som är så lyckosamma i affärer. Dessutom var jag redan länkad till Sverige. Så gick det till, säger Zlatan till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic har redan nu uttalat sig om hur han ser på Hammarby och vad hans framtidsvisioner med klubben är.

– Jag ska hjälpa Hammarby att bli bäst i Skandinavien, säger han i en intervju med sportbladet