Foto: Bildbyrån

Sveriges, enligt många, störste fotbollsspelare genom tiderna har verkligen hamnat i händelsernas centrum under den senaste tiden. Nyligen stod det klart att han blir delägare i Hammarby IF, något som kommit att skapa stora känslostormar. Dessförinnan – samt därefter – har rykten om hans framtid florerat.
– Milano är mitt andra hem, säger Ibrahimovic till Gazzetta dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic har verkligen förmågan att göra sig hatad och älskad. Hyllad och sågad. Förstådd och obegriplig. Allt detta på väldigt många sätt, på många olika håll, i olika världar. Det kryptiska meddelandet, där han publicerade en Hammarby-tröja med sitt namn påtryckt, fick nämligen många att undra. Dagen därpå stod faktumet presenterat, att han sedermera är delägare i klubben. Detta väckte i sin tur självklart många negativa känslor hos Malmöiterna, och på samma gång både glädje och bitterhet i Bajen-lägret, lite beroende på vem man frågar.

Det står dock fortfarande inte klart vad Zlatan kommer att göra härnäst som spelare. För det lutar ju åt att han fortsätter att spela fotboll – men inte var. Däremot har han i dagarna kommenterat en plats som ska vara speciell för honom, vilket sannerligen å sin sida skapat lycka bland fotbollsanhängarna just där. Och det handlar självklart om Milano, Italien.

– Milano är mitt andra hem. Milano är inte min andra stad, det är mitt andra hem. Jag har fantastiska minnen därifrån, säger Ibrahimovic till Gazzetta dello Sport

38-åringen menar fortsatt på att attraktionskraften i form av ett projekt eller liknande självfallet är viktigt i denna fråga.

– Om det finns ett projekt som lockar mig så kan jag spela tills jag är 50 år. Jag har precis avslutat ett äventyr i Los Angeles. Det var fantastiskt, och nu är vi två som är hjältar i två världar: Jag och Giuseppe Garibaldi.

I intervjun pratar han även om Bologna-tränaren, Sinisa Mihajlovic – och relationen dem emellan. Ibrahimovic har frekvent ryktats till Bologna.

– Med Sinisa har jag en speciell känsla. Han är en vän, en exceptionell person, en sällsynt människa.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här