Foto: Bildbyrån

Det var i stormötet mellan Milan och Juventus som Zlatan Ibrahimovic klev av skadad i andra halvlek. Det var efter en duell som Zlatan tog sig mot knät och många befarade det värsta. Men idag kommer lugnade besked från Italien om att Zlatan ska ha ”Undvikit det värsta”. 

Med bara åtta dagar kvar till Janne Andersson tar ut sin EM-trupp så var det nog många svenskar som höll andan när Zlatan tog sig för sitt knä och vred sig i smärta. När han sedan haltade av planen så var det många som befarade att EM skulle vara i fara.

Zlatan fick under matchen smäll mot vänster knä i samband med en duell. Han försökte spela vidare. Men detta gick inte och svensken tvingades sätta sig ner i gräset och sedan haltade han av planen.

Idag rapporterar den italienska journalisten Ginaluca di Marzio att skadan som Zlatan ådrog sig inte är så allvarlig som bilderna först visade. ”Undersökningarna som är gjorda har tagit bort de värsta farhågorna, men magnetröntgenundersökningen som kan ta bort de sista tvivlen måste vänta tills i morgon (tisdag). Knät är fortfarande för svullet”, skriver Di Marzio.

Han ska enligt rapporterna kunna vara tillbaka redan i säsongsavslutningen för Milan och därmed ska inte EM vara i fara för svensken.

Milan vann till slut matchen med 3-0 mot Juventus och jakten på en Champions League plats lever i allra högsta grad.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här