Foto: Bildbyrån

Det var länge osäkert om det ens skulle bli någon fortsättning i Milan för Zlatan Ibrahimovic, men tillslut hittade de två parterna varandra igen och Zlatan valde att stanna ytterligare en säsong i Milan. Så när den annorlunda premiären drog igång inför de 1 000 åskådarna som var tillåtna på San Siro fanns Ibrahimovic med på planen. Zlatan visade direkt att han fortfarande håller hög klass och var den som visade vägen för Milan denna premiärkväll. Två mål blev det för Ibrahimovic i en matchen som Milan vann med 2-0. 

Milan välkomnade Bologona som tränas av Zlatan Ibrahimovics tidigare lagkamrat och goda vän Sinisa Mihajlovic. De två lagen gjorde entre på San Siro inför 1000 åskådare som alla vara lokala sjukvårdare som jobbat under den pågående coronapandemin.

Matchen var en tillknäppt historia i inledningen av matchen men där sedan Milan tog över allt mer och mer. Zlatan Ibrahimovic skulle presentera sig för första gången under kvällen när han störtade fram i offensivt straffområde och nickade in 1-0 efter 35 minuter.

Den andra halvleken hade lagom hunnit börja innan Milan blev tilldömda en frispark som domaren sedan ångrade sig med och pekade på straffpunkten istället. Fram klev då Ibrahimovic som skickade in bollen högt upp det vänstra hörnet otagbart för Bologna målvakten och 2-0 var ett faktum.

Zlatan var sedan ytterst nära att få göra ett hattrick i premiären när han lyckades runda Bolognas målvakt men missade målet och Ibrahimovic stannade på 2 mål i matchen.

Milan vann matchen mot Bologna med 2-0 och närmast väntar Crotone på bortaplan för Zlatan och Milans del.

– Hade jag varit 20 år yngre hade jag gjort två till, sa Ibrahimovic till Sky Sport Italia efter matchen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här