Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic har stått för en fantastisk säsong i Milan, där han varit med och lyft den sovande jätten som vid hans ankomst slirade betänkligt i tabellen och hade problem med sitt spel. Sedan Zlatans ankomst har Milan återigen blivit ett vinnande lag och 39-åringen leder för närvarande även skytteligan i Serie A med sina 10 mål. Hans prestationer under året har nu även belönats med att Zlatan för tolfte gången i sin karriär vinner guldbollen som den bästa manliga fotbollsspelaren i Sverige.  

Det var under gårdagens ceremoni där fotbollsåret 2020 skulle hyllas som Zlatan återigen stod i blickfången. Han inledde kvällen med att prisas som årets forward för fjortonde gången under sin karriär och avslutade den samma med att vinna guldbollen 2020. Zlatan Ibrahimovic har nu alltså vunnit guldbollen 12 gånger. Senast Zlatan vann guldbollen var 2016 och han är fortfarande den enda svenska spelaren som har vunnit guldbollen mer än två gånger.

Zlatan öppnade även upp sig i en intervju med sportbladet under gårdagen där han hintade att han saknade landslaget och om Janne Andersson hörde av sig till honom så skulle han fundera på saken gällande en återkomst till det svenska landslaget. Ett landslag som Zlatan valde att lämna 2016 då han tackade för sig efter 116 landskamper och 62 mål, men nu kan det alltså bli en återkomst för Ibrahimovic i det blågula landslaget. Hans uttalande fick även stor spridning på sociala medier där olika röster höjdes för att Janne Andersson genast måste ta kontakt med Zlatan gällande framtiden i landslaget.

Zlatan förklarade även att han inte ser slutet på karriären ännu utan att han känner sig i bra fysisk form och kommer att fortsätta så länge kroppen orkar med, han hintade även om att en återkomst till svensk fotboll och då Hammarby som han är delägare i, inte är helt uteslutet.

Förutom att Zlatan Ibrahimovic fick ta emot priset som årets forward och guldbollen så delades även andra pris ut under galan som hölls igår.

Magdalena Eriksson fick ta emot Diamantbollen som årets kvinnliga fotbollsspelare efter sina insatser i landslaget och klubblaget Chelsea.

Fotbollsåret 2020 pristagarna

Guldbollen: Zlatan Ibrahimovic

Diamantbollen: Magdalena Eriksson

Årets målvakt: Robin Olsen, Jennifer Falk

Årets back: Victor Nilsson Lindelöf, Magdalena Eriksson

Årets mittfältare: Dejan Kulusevski, Caroline Seger

Årets forward: Zlatan Ibrahimovic, Fridolina Rolfö

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här