Foto: Bildbyrån

Zlatan är inne i en galen målform för sitt Milan, sex mål på tre matcher har det blivit och nu toppar svensken ensam skytteligan trots att han missat två av lagets fem matcher i serien. I toppmötet mot Roma blev Zlatan tvåmålskytt i en svängig match som tillslut slutade 3-3. 

Milan är inne i en strålande form och laget har inte förlorat sedan i mars månad och längst fram är det en glödhet 39-årig svensk som är bidragande i allra högsta grad.

Förra veckan klev Zlatan fram och avgjorde Milanoderbyt mot Inter med sina tvåmål. Under måndagskvällen slog Zlatan återigen till när han redan efter två minuter skrev in sig i målprotokollet. Zlatans mål var bara inledningen på en match som innehöll allt man önskar sig en av en fotbollsmatch. Roma kvitterade tämligen omgående när Edin Dzeko gjorde 1-1 i den 14:e minuten. Milan fick sedan en drömstart på den andra halvleken när Alexis Saelemaekers gav Milan ledningen till 2-1. Men Roma skulle återigen komma ikapp och efter en tveksamt dömd straff kunde Jordan Veretout kvittera till 2-2 i matchminut 71. Åtta minuter senare var Milans tur att få en straffspark tilldelade även denna straff var tveksam men domaren pekade återigen på straffpunkten och fram klev Ibrahimovic. Distinkt placerade svensken in 3-2 i målvaktens vänstra stolpe och Zlatan såg återigen ut att bli matchvinnare för sitt Milan.

Men i den 84:e matchminuten kvitterade återigen Roma matchen när Marash Kumballa gjorde 3-3 som även blev slutresultatet i en svängig match.

Resultatet innebar att Milan tappade säsongens första poäng efter att ha vunnit fyra raka matcher i inledningen men trots två tappade poäng för Milan så toppar man fortfarande tabellen med 13 poäng, två poäng före tvåan Napoli.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här