Milan är inne i en riktigt formstark period, laget har sedan ligan återstartades efter coronauppehållet sju vinster och två oavgjorda matcher. Resultatraden innebär att laget nu tagit ett grepp om en av europa league platserna till nästa säsong och den som bidrog till lagets senaste seger var Zlatan Ibrahimovic med sina två mål. 

Zlatan inledde målskyttet i Milans möte mot Sassoulo redan efter 20 minuters spel. Ibrahimovic var framme med huvudet och kunde nicka in 1-0 efter ett inlägg av Hakan Çalhanoğlu. Men i den 42:a matchminuten fick hemmalaget Sassoulo en straff och från straffpunkten kunde lagets skyttekung Francesco Caputo skicka in sitt nittonde mål för säsongen och göra 1-1.

Men Zlatan skulle få det sista ordet innan pausvilan när han efter att återigen ha blivit framspelad av Hakan Çalhanoğlu kunde dra iväg i en djupledsboll och rundande Sassoulos målvakt och placerade in 2-1. Det var händelserika tilläggsminuter under första halvlek inte nog med att Milan gjorde 2-1, Mehdi Bourabia drog även på sig ett rött kort och hemmalaget Sassoulo fick därmed klara sig med en man mindre undre hela den andra halvleken.

Trots att Milan som spelade med en man mer skapade flera chanser och där tvåmålskytten Zlatan var nära att göra hattrick flera gånger. Så fick inte Milan hål fler mer gånger på Sassoulo och matchen slutade 2-1 till Milan.

Vinsten innebär att Milan nu med tre omgångar kvar placerar sig på en femteplats i tabellen som innebär att laget får spela Europa League nästa säsong. Men det är tajt om platserna och det skiljer endast tre poäng ner till Napoli som ligger på en sjundeplats och däremellan hittar vi Roma på en poäng mindre än Milan. Både Napoli och Roma har en match mindre spelade än Milan och det är en topp sex placering som behövs för att komma ut i Europa.

Zlatans två mål i matchen gör nu att Ibrahimovic gjort sju mål och fyra assist på sina femton matcher i Milan-tröjan den här säsongen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här