Foto: Bildbyrån

Den första omgången av årets allsvenskan har nu spelats och matcherna rullar nu vidare i snabbt tempo. Omgång två står för dörren och här väntar bland annat ett möte mellan AIK och Norrköping men även Häcken mot Malmö. Omgång ett bjöd annars på varierande prestationer från lagen där framförallt Varbergs 3-0 seger på bortaplan mot Helsingborg sticker ut extra. 

Stockholmslagen och Malmö som är de som många räknat med ska vara med i toppen gjorde sina uppgifter och vann sin premier omgång. Men nu väntar tuffare motstånd för framförallt AIK och Malmö. AIK som vann sin premiär borta mot Örebro men som i framförallt första halvleken såg lite vilsna ut, nu väntar Norrköping på Friends och för att AIK ska få med sig tre poäng därifrån så behöver laget vara med från start. För Malmö som vann hemma mot nykomlingen Mjällby med 2-0 efter två mål av den nya lagkaptenen Anders Christiansen som var helt lysande under den matchen väntar Häcken på bortaplan. Häcken som efter en svag insats bara fick med sig ett kryss borta mot Falkenberg är nog rejält revanschsugna inför den här matchen.

Omgång två inledds idag onsdag 19 juli och avslutas torsdag 20 juli för att till helgen redan övergå till omgång tre. Det är ett hektiskt spelschema för lagen på grund av den sena starten i allsvenskan.

Allsvenskan omgång 2 

Onsdag 17 juli, 19.00

Elfsborg – Hammarby
Djurgården – Örebro
AIK – IFK Norrköping

Torsdag 18 juli, 19.00

Kalmar FF – Helsingborg
Östersund – Sirius
BK Häcken – Malmö FF
Mjällby – Falkenberg
Varberg – IFK Göteborg

Följ allsvenskan hos Dplay