IF Elfsborg vann sin allsvenska premiär med 0-1 borta mot IFK Göteborg i Västderbyt. Matchens enda mål gjordes av Elfsborgs tillfälliga lagkapten Per Frick.

Allsvenskans premiäromgång innehöll ett derby. IFK Göteborg tog emot Elfsborg på Gamla Ullevi.
Hemmalaget Blåvitt har fått behålla stora delar av truppen som slutade sjua i fjol och hämtat in ny rutin. Men både Jakob Johansson och Mattias Bjärsmyr är ej spelklara än utan Blåvitt startade med ett lag som påminner mycket om det lag som avslutade säsongen förra året.

Det var ett IFK Göteborg som sågs som knappa favoriter inför El Västico och man började bra. Första fem-tio minutrarna tillhörde Blåvitt innan Elfsborg började trumma igång. Borås-laget skapade fler chanser, främst via Jesper Karlsson.

Det var också Elfsborg som skulle ta ledningen med matchens enda mål. Och det började med just nämnda Jesper Karlsson. Precis innan halvtid låg Karlsson bakom Per Fricks 0-1 mål, assisterad av Rasmus Alm. Målet gav Elfsborg lite andrum i paus.

Den andra halvleken blev mållös och bjöd inte på allt för många chanser. Istället kunde Elfsborg hålla emot och ta en viktig premiärseger.

En annan notering från matchen är att Blåvitts August Erlingmark drog på sig ett rött kort efter att ha satt sina dobbar i ryggen på en liggande Marokhy Ndione.

I den matchen som gick parallellt vann IFK Norrköping mot Kalmar FF med 2-1 på hemmaplan. Målskyttar var Sead Haksabanovic och Christoffer Nyman för IFK Norrköping och Romarinho för Kalmar.