Foto: Bildbyrån

Kvartsfinalerna i Svenska Cupen är slutspelade och nu väntar helallsvenska semifinaler. Djurgården tar emot Häcken och AIK tar emot AFC Eskilstuna. 

Igår söndag spelades sista kvartsfinalerna i Svenska Cupen. Efter 0-0 mellan Djurgården och Hammarby i derbyt på Tele2 Arena gick matchen till straffar. Där var fjolårets vinnare Djurgården illa ute efter att Kevin Walker halkat och slagit sin straff löst stolpe ut. Som tur var för blåränderna gjorde norrmannen Per Kristian Bråtveit en stormatch i målet och räddade både Jeppe Andersens och Nikola Durdics straffar medan lagkamraterna satte sina. Totalt 4-2 till DIF som på lördag tar emot Häcken hemma på Tele2 Arena.

Häcken tog sig till semifinalen genom att slå GAIS med 4-1 på Rambergsvallen. I Häcken hittar vi dessutom turneringens bästa målskytt Mervan Celik på nio mål.

Förlängning krävdes för AIK

I AIK:s match mot Öster krävdes det förlängning för att solnalaget skulle kunna avancera vidare – och det satt långt inne. Kvitteringen till 2-2 kom på straff med endast fem minuter kvar att spela. I förlängningen var det dock AIK som var starkast och matchen slutade till slut 2-4 efter två mål av nygamla nyförvärvet Chinedu Obasi.

Årets stora överraskning i Svenska Cupen står ändå allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna för, som efter vinst i Grupp B slog Halmstad med 2-1 i kvarten. Nu väntar alltså regerande svenska mästarna på bortaplan.

Kvartsfinalerna spelas 18:15 lördag 16/3 och söndag 17/3.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här