Foto: Bildbyrån

Den 6 april kommer det svenska landslaget att spela en mycket viktig träningslandskamp inför det stundande världsmästerskapet. Motståndet som väntar är inga mindre än Tyskland, ett lag som genom åren vunnit ett flertal titlar i såväl det europeiska mästerskapet som VM och OS.Som det ser ut nu kan vi vänta oss en mycket stor publik vid mötet.

Matchen kommer att äga rum på nationalarenan Friends Arena i Solna, där det annars endast är de svenska herrarna som håller sina landskamper. Damerna brukar i sin tur få spela på Gamla Ullevi eller andra mindre arenor, men i och med det ökade intresset för att se laget på de stora arenorna gör man nu ett försök att spräcka det innestående publikrekordet för en damlandskamp. Siffran man måste slå är 20 302 åskådare på läktaren, vilket var publiksiffran under kvalet till VM 2003 när man spelade mot Schweiz på Råsunda.

Nyligen meddelade det svenska fotbollsförbundet att biljettförsäljningen till stormötet i vår har gått mycket bra. Med mer än 2 månader kvar till avspark har man passerat rekordsiffran i antalet sålda biljetter, vilket gjort att man nu siktar ännu högre. Fredrik Madestam som är pressansvarig för damlandslaget säger till Fotbollskanalen att nästa delmål är 30 000 sålda biljetter, vilket skulle innebära en större publik än flera av herrarnas hemmamatcher under förra året.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här