Sveriges damlandslag har nu spelat två av matcherna i kvalet till EM 2025. Mot England lyckades man knipa en poäng, men mot Frankrike blev det förlust.

Sverige inledde kvalet mot regerande europamästare England på Wembley Stadium i London, med en imponerande prestation. Trots en tidig ledning för England lyckades Sverige resa sig och skapa farliga chanser, särskilt under andra halvlek. Fridolina Rolfö blev hjälten för Sverige genom att kvittera till 1-1 med en nick, tack vare en fin assist från Rosa Kafaji. Resultatet kvarstod och matchen som spelades inför 60 000 personer slutade oavgjort.

I den efterföljande matchen mot Frankrike på Gamla Ullevi gick det inte lika bra för damerna. Trots en jämn match med få målchanser åt båda hållen, lyckades Frankrike göra det enda målet i matchen i 81:e minuten. Wendie Renards mål blev avgörande och gav Frankrike en 1-0-seger. Sveriges tappra kämpande i slutminuterna räckte inte till att kvittera.

Efter dessa två spelade matcher har Sverige nu en poäng i EM-kvalet. Frankrike leder gruppen med sex poäng efter två segrar, medan England ligger på andra plats med fyra poäng. Irland har ännu inte tagit poäng efter två förluster.

Nästa match för Sverige är borta mot Irland den 31 maj, följt av en hemmamatch mot samma motstånd den 4 juni 2024 på Friends Arena.

England – Sverige, 1-1 (1-0)

’24 1-0 Alessia Russo
’65 1-1 Fridolina Rolfö

Sverige – Frankrike, 0-1 (0-0)

’81 0-1 Wendie Renard