Foto: Bildbyrån

Malmö FF och IF Elfsborg spelade oavgjort i söndagens seriefinal. Efter att Anders Christiansen gjort 1-0 efter kunde Rasmus Alm kvittera innan halvtid.

Under söndagseftermiddagen var det ett hett möte på Eleda Stadion när serieledaren Malmö FF tog emot tabelltvåan IF Elfsborg.

Och vilken rivstart det skulle bli för favoriten Malmö. Redan efter 26 sekunder resulterade de ljusblåas press i att Elfsborgs Frederik Holst slog hem en dålig bakåtpass till målvakten Tim Rönning, som blev svårhanterad. Det utnyttjade lagkaptenen i Anders Christiansen och satte dit 1-0.

Första halvleken var en fartfylld och underhållande halvlek för neutrala åskådare när det svängde till höger och vänster. Det såg också länge ut som att Malmö skulle gå in i halvtidspaus. Men istället valde Elfsborg att utnyttja varje sekund av tilläggstiden av första halvlek när lagkaptenen Sivert Heltne Nielsen slog en fin boll till en framåtspringande Rasmus Alm som kvitterade med halvlekens sista spark.

Den andra halvleken blev inte lika underhållande fotbollsmässigt men det märktes att det var seriefinal på de smällar och hårda tag som matchen präglades av. Men domaren Glenn Nyberg behöll kylan och lät lagen ge och ta tuffa smällar. Något som Elfsborgs Johan Larsson hyllade efter matchen.

– Han är helt överlägsen i Allsvenskan. Det är lätt att ha en dialog med honom vilket är det viktigaste för mig, säger Larsson i Dplay-studion efter matchen.

Andra halvlek förblev mållös och slutresultatet skrevs till 1-1 vilket gör att Malmö fortsatt ligger etta medan Elfsborg tappat sin andraplats till BK Häcken.

Parallellt spelades två målrika matcher. På Tele2 Arena tog Hammarby emot Kalmar där det blev en missräkning för hemmalaget efter att lagen fått dela på poängen efter 3-3.

På Behrn Arena i Örebro tog hemmalaget ÖSK en viktig seger mot IFK Norrköping efter att lånet från just IF Elfsborg, Denis Hümmet, gjort hattrick i sin debut för Örebro. Matchen slutade 4-3.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här