Roony Bardghji spås en lysande framtid och anses vara en av Sveriges absolut största talanger. Snart kan han bli den yngsta spelaren att debutera i den danska högstaligan.

För drygt ett år sedan så tappade Malmö FF stortalangen Roony Bardghji till rivalen FC Köpenhamn. Sedan dess har yttermittfältaren visat upp sig i det svenska P16-landslaget under året, där Roony Bardghji stått för fina insatser i det landslag som kvalar mot P17-EM nästa år.

Men svensken har också imponerat stort i sin nya klubb FC Köpenhamn. På andra sidan sundet så har Bardghji imponerat i diverse ungdomslag och tränat med klubbens A-trupp, som 15-åring.

Nu går också FCK:s A-lagstränare Jess Thorup ut i media och pratar om supertalangen. I den danska ligan så får man inte använda en spelare förrän han fyllt 16 år, vilket Roony Bardghji inte gjort ännu. Men den 15 november, om drygt en vecka alltså, så fyller svensken 16 år och kan därmed vara uttagningsbar för den danska tränaren, som hyllar yttern.

– Han har gjort bra ifrån sig och visat att han klarar av att spela på den här nivån, säger Jess Thorup till Ekstrabladet.

Thorup kan alltså snart använda sig av svensken, om han anser att han är redo. Om Roony Bardghji får spela i någon av FC Köpenhamns nästkommande ligamatcher (mot AGF Århus och Ålborg) så blir han den yngsta spelaren någonsin att debutera i den danska högstaligan, enligt Ekstrabladet. Sedan tidigare så har FC Köpenhamns tidigare anfallare Kenneth Zohore rekordet med sina 16 år och 35 dagar. Ett rekord som en svensk kanske kan slå. Och FC Köpenhamns huvudtränare Jess Thorup stänger inga dörrar för att det kan ske.

– Vi måste sätta in honom om han kan göra skillnad. Om han kommer till spel redan det här kalenderåret är svårt för mig att säga, men han ger oss ett alternativ, säger han.