Foto: Bildbyrån

Bartosz Grzelak presenterades som ny tränare för AIK i fredags efter att han tagit över klubben från den sparkade Rikard Norling. En träning senare så ledde han under söndagen AIK i sin första match som huvudtränare. Det blev tillslut en poäng för AIK i en chansfattig match som mest handlade om uppladdningen då matchen blev försenad mer än tre timmar. 

Bartosz och AIK fick inte den optimala uppladdningen inför matchen kan man minst sagt säga. AIK som redan under lördagen hade åkt ner från Stockholm valde att bosätta sig på Öland för att få bra träningsmöjligheter under lördagens träning. Detta skulle visa sig bli ett stort misstag då trafiken från Öland tillbaka till Kalmar och fastlandet i princip stod helt stilla under stora delar av söndagen på grund av att polisen hade spärrat av bron från Öland till Kalmar efter att de skett ett rån på ön.

Detta gjorde att AIK fick spendera närmare fem timmar i lagets buss på en resa som vanligtvis tar runt 20-30 minuter. Inte bara blev AIK sittandes på bussen under en lång period det gjorde även att matchen som egentligen skulle ha spelats 14:30 istället fick skjutas upp och matchen startades inte förens 18:03 på söndagskvällen.

Själva matchen var chansfattig från båda lagen och de laget som var närmast att spräcka målnollan var hemmalaget Kalmar som fick ett mål bortdömt efter en offside som på reprisbilderna visade sig vara fel dömd.

Annars var det mest intressanta från match att följa AIK och nya huvudtränaren Bartosz Grezlak för att se vilken prägel han hunnit sätta på laget under den väldigt korta period som han varit på sin position. Det tydligaste tecknet som visades efter den här matchen är att AIK slopat man-man spelet som Rikard Norling infört under den här säsongen och gått tillbaka till att spela mer klassiskt 4-4-2.

Men trotts byte av spelsystem så fick inte bortalaget spelet att lossna fullt ut utan AIK fick åka hem ännu en gång utan att göra mål. Detta var AIKs tredje raka match utan att laget gjort något mål.

Resultatet innebär även att Kalmar fortsätter att ligga på sista plats i tabellen med sina nio poäng. AIK ligger även de kvar på en elfteplats i tabellen med tretton inspelade poäng.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här