Foto: Bildbyrån

”Jag skulle älska att se damernas världsmästare möta herrarnas världsmästare”, skrev Astrit Ajdarevic på Twitter. Uttalandet får nu kritik av flera damlandslagsprofiler. ”Det är inte värt att kommentera en sådan kommentar”, säger Kosovare Asllani. 

Det var under lördagen som djurgårdsspelaren Astrit Ajdarevic twittrade att han skulle vilja se en match mellan damernas världsmästare och herrarnas världsmästare.

”Bara för att se hur stor skillnaden verkligen är. Båda lagen ger sitt allt”, skrev han.

När damlandslagsprofilerna Kosovare Asllani, Magdalena Eriksson och Elin Rubensson senare fick frågan vad de tyckte om förslaget möttes det av stark kritik.

”Det är inte värt att kommentera en sådan kommentar, det säger sig självt. Ovärdigt tycker jag och vi fokuserar på vårt spel”, sa Kosovare Asllani.

”Jag blir så trött på sådant där”, sa Magdalena Eriksson. ”Jag vet inte hans avsikt med det, men vem skulle vilja se Usain Bolt möta damernas snabbaste på hundra meter? Jag förstår inte anledningen till varför man skulle vilja göra det.”

Elin Rubensson var även hon kritisk:

”Jag vet inte vad jag ska säga, det får stå för honom om han vill se det. Det här med att jämföra, jag gillar inte det. Mer än så kan jag inte säga.”

Hajpa upp damfotbollen
Dagen efter var sen Ajdarevic snabb med att förtydliga sin tweet. Enligt honom var det inte meningen att klanka ner på damfotbollen, utan istället ge den ännu bättre förutsättningar.

”Jag vill vara tydlig med att jag inte på något sätt nedvärderar damfotbollen. Det är olyckligt att det jag skrev tolkades så. Jag satt och kollade på VM och kände hur häftigt det hade varit att hajpa upp damfotbollen ännu mer. Ge den ännu bättre förutsättningar.”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här