Foto: Bildbyrån

För en tid sedan var Jimmy Durmaz given i den svenska landslagstruppen. Han har numera svårt att hitta in i elvan i sitt klubblag. Och situationen är inte lätthanterlig.
– Det är tuff konkurrens, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Han stod för dunder och brak i Allsvenskan, då i Malmö. Känslan var att Jimmy Durmaz inte kunde sluta göra mål, och det var dessutom inte några dussinbaljor, utan ständigt tjusiga strutar. Det banade väg för en karriär utomlands och efter ett antal år – flyttandes mellan olika klubbar och länder – valde han i somras att flytta till Galatasaray och Turkiet.

Där har speltiden hittills varit knapp. Det har hunnit bockas av elva omgångar i den turkiska högsta ligan och han har bara fått äntra planen vid fem tillfällen. Det har i i sin tur inneburit en exkludering ur de senaste landslagstrupperna. Senast 30-åringen blev uttagen till en landslagssamling var i juni.

Läget är inte det lättaste, medger Durmaz.

– Det är tuff konkurrens, chansen kommer att komma. Det är fotboll, säger han till Fotbollskanalen.

Tydligt är i alla fall att han är optimistiskt, trots att situationen ser ut som den gör. Tidigare fanns han heller inte med när ”Gala” presenterade säsongens Champions League-trupp. Men det berörde trots allt inte honom nämnvärt.

– Nej, det är fotboll liksom.

Även om han inte har funnits med i landslagstruppen på ett tag och fått sparsamt med speltid, verkar Jimmy inte bekymrad. Dessutom trivs han väldigt bra i klubben.

– Jag trivs sjukt bra. Klubben är fantastisk.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här