Foto: Bildbyrån

De allra flesta länderna i Europa har nu gjort ett uppehåll i seriespelet på grund av Coronaviruset, det finns några länder som fortfarande spelar. Här kommer en genomgång av dessa.

Ryssland

I Ryssland spelar man fortfarande fotboll men inga åskådare har möjlighet att se matcherna. Serieledare är Zenit som efter 22 spelade matcher har skapat sig ett försprång med 9poäng före Lokomotiv Moskva. Ett annat Moskvalag nämligen Spartak Moskva vann i helgen bortamatchen mot Orenburg. I den matchen gjorde Jordan Larsson 1 mål och 1 assist.

Följande svenskar spelar i den Ryska ligan.

Carl Starfelt
Dennis Hadzikadunic
Filip Rogic
Kristoffer Olsson
Viktor Claesson
Oscar Hiljemark
Jordan Larsson
Marcus Berg

Turkiet

I Super Lig var det under söndagen ett het Istanbulderby mellan Galatasaray och Besiktas. Trots att Galatasaray dominerade matchen fick man nöja sig med oavgjort. Det är fyra lag som slåss om ligasegern när 10 omgångar återstår av serien. Trabzonspor leder ligan på målskillnad före Istanbul Basaksehir. Bakom dessa lag hittar vi Galatasaray och Sivasspor.

Följande svenskar spelar fotboll i Turkiet.

Kristoffer Nordfeldt
Mattias Bjärsmyr
Loret Sadiku
Leonard Zuta
Bahadir Özturk
Erkan Zengin
Jimmy Durmaz
Pa Dibba
Modou Barrow

Serbien

Röda Stjärnan gör en bra säsong och leder ligan med 11poäng före den stora rivalen Partizan. Bland svenskarna i Serbiens högsta liga finns endast den svensk/irakiska spelaren Rebin Sulaka. Sulaka har gjort 13 matcher för Radnicki Nils.

Ungern

Ferencvaros fortsätter att imponera och leder serien 3 poäng före MOL Fehérvár. Ferencvaros har dessutom spelat två matcher mindre än tabelltvåan MOL Fehérvár.

Ukraina

Trots att Shakhtar förlorade med 1-0 mot Zorya i helgen så leder man ligan överlägset. Shakhtar har skapat sig ett övertag på 13 poäng ner till tvåan Zorya. Det återstår 9 omgångar i Ukrainska ligan.

Kazakstan

Startade sin liga så sent som den 7mars vilket gör att tabelltoppen fortfarande inte riktigt ha satt sig. FC Astana har tagit 7 poäng under de inledande tre omgångarna, men kan Kaisar som har tagit 6 poäng under sina två första matcher.