Foto: Bildbyrån

Svenska landslagsmittfältaren Emil Forsberg ser ut att bli kvar i Bundesliga och RB Leipzig. Det bekräftar klubbens sportchef Markus Krösche för tyska tidningen Bild.

Sedan Emil Forsberg kom till RB Leipzig 2015, har han hjälpt klubben upp till Bundesliga, och till att etablera sig som en av Europas absoluta toppklubbar.

Men den senaste tiden har Forsberg stått mycket utan speltid. Sedan Julian Nagelsmann tog över laget inför säsongen och implementerat ett nytt spelsystem, har Forsberg fått stå åt sidan för det mesta.

Trots kontrakt till 2022 så har bristen på speltid och andra klubbars intresse gjort att ryktena florerat kring stjärnan under våren. Men nu bekräftar klubbens sportchef att Emil Forsberg ska ingenstans.

– Vi är helt engagerade i Emil nästa säsong, säger Markus Krösche till Bild.

Forsberg hade en svår säsong, inte bara på grund av Nagelsmanns nya spelsystem, utan var även skadedrabbad under delar av säsongen. Vilket gör att Krösche tror att Forsberg har mer att ge.

Han hade otur med sjukdomar under coronapausen och efteråt. Emil är en utmärkt fotbollsspelare och kommer definitivt att hjälpa oss. Särskilt eftersom vi kommer spela match var tredje dag nästa säsong, säger han.

Bild skriver att det är ett övergångsförbud som Leipzig satt på Forsberg.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här