Foto: Bildbyrån

Det var i förra veckan som Bayern Münchens tränare Hansi Flick meddelade att han kommer att lämna klubben efter säsongen. Hansi Flick tog över klubben vintern 2019 och har varit otrolig framgångsrik i klubben. Men det har även funnits konflikter inom klubben speciellt mellan Hansi Flick och sportchefen Hasan Salihamidzic. I helgen meddelade även Flick i live-tv att han vill lämna klubben och nu har Bayern München hittat hans ersättare. Det blir 33-årige Julian Nagelsmann som lämnar RB Leipzig för att ta över Bayern München från och med nästa säsong.

Övergången mellan rivalerna uppges vara den dyraste tränarövergången i historien. Bayern München ska betala minst 250 miljoner kronor. Nagelsmann har skrivit ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2026.

– Jag lämnar med ett tungt hjärta. Jag har fått träna ett fantastiskt lag som givit mig de bästa förutsättningarna för att arbeta framgångrikt, säger Julian Nagelsmann i ett pressmeddelande.

Hansi Flick som därmed lämnar Bayern München har sedan han meddelade att han inte blir kvar i klubben klivit upp som en toppkandidat att ta över det tyska landslaget efter Joachim Löw som lämnar landslaget efter sommarens EM-slutspel.

 

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här