Svenska Cupen har fått sina finallag på dam- och herrsidan. Hammarby och Malmö FF kommer att spela final den 26 maj på Tele2 Arena på herrsidan medan FC Rosengård och BK Häcken spelar final på damsidan.

Under helgen så avgjordes semifinalerna i Svenska Cupen 2022. På både dam- och herrsidan så spelades dubbla semifinaler där fyra finallag sedan blev klara.

I damernas cupspel så möttes FC Rosengård och Eskilstuna United i en semifinal. Efter en tajt drabbning matchen igenom så kom hemmalaget Rosengårds avgörande till 1-0 efter ett självmål. Rosengård avancerade därmed till final i cupen där nu BK Häcken väntar.

Häcken tog sig an Hammarby på bortaplan och vände underläge till seger efter att Johanna Rytting Kaneryd avgjort semifinalen i förlängningen och skickat sitt lag till cupfinal.

I herrarnas semifinaler så tog sig Hammarby vidare till final efter seger hemma mot IF Elfsborg. Under söndagen spikade sedan Malmö FF finallagen efter att man besegrade Djurgården på bortaplan.

FC Rosengård och BK Häcken kommer alltså att spela final i Svenska Cupen på damsidan. På herrsidan så kommer regerande cupmästaren Hammarby att ställas mot den regerande svenska mästaren Malmö FF.

Finalerna spelas den 26 maj och under söndagskvällen så lottades hemmalagen fram. I herrarnas cupfinal så kommer Hammarby att vara hemmalag. ”Bajen” har spelat kvartsfinalen och semifinalen på hemmagräs och får nu chansen att bärga cuptiteln på hemmaplan igen.

På damsidan så kommer staden Malmö att få en cupfinal åtminstone då FC Rosengård drog hemmaplansfördelen i sin cupfinal.

Finalerna i Svenska Cupen

26 maj:

Damer:
FC Rosengård – BK Häcken (Malmö IP)
18:00

Herrar:
Hammarby IF – Malmö FF (Tele2 Arena)
15:00